Tvärtom.....
Idag (efter att ha arbetat) unnade jag mig att handla hem lite godsaker från Kvantums delikatess disk.
Köpte lyxig pastasallad och kycklingwok till hutlösa pengar.
Har ni tänkt på en sak??...
Vi människor betalar mer och mer pengar för riktigt lagad vanlig mat, typ färdiglagad husmanskost. Att trycka i sig en pizza/thaimat är billigt och vardag.
När jag var liten så var husmanskosten hemma lagad och intogs 360 dagar om året. Resterande 5 dagar under året kunde man om man hade tur få en "köpe" Pizza eller hemmagjorda hamburgare med pommes!
Då fanns det inte thai, sushi och McDonalds överallt.
Märkligt....
Hur kan jag som växt upp med husman, hemma slaktad gris och viltkött bli en sådan stor konsument av allt som går fort och har så lite näringsvärde som möjligt?
Var gick det fel?
Hur hittar man tillbaka till vanlig matlagning?
Vad gör man för rätter? Måste man åka och handla varor? Är spisen inte enbart en avlastningsyta? Kan man laga allting i micron?
Förrvirring!
Finns det någon kurs man kan gå?
/E
Kommentarer
Postat av: Lorena
jadet är verkligen dyrt med vanlig god mat! jag lagar faktiskt rätt mycket mat men visst är det dyrt & rätt villigt med hämt pizza faktiskt, har inte tänkt så innan..
Postat av: Maria
Jag har sökt recept på billig vanlig vardagsmat. Sån jag fick hemma när jag var liten. Jag har så dålig fantasi och kan inte komma på maträtter. Men allt jag hittar är så jäkla nyttigt och fullkorn hit och dit. Visst är det bra men jag vill laga enkelt. Funderar på att sno en veckomatlista från nån skola och kopiera maten där. Fast maten i bamba skiljer sig nog sen jag gick i skolan. Nu är det säkert bara en massa bulgur, bönor och groddar också.
Trackback