Tvärtom igen...
Verkar vara fler än jag som vill återuppliva barndomes maträtter på det enklaste vis...
Vi gör en lista på barndomsmiddagar.....
- Ärtsoppa - Pannkakor
- Fläskottotlet, potatis,sås och kokta grönsaker
- Bambas Fiskpinnar, potatis och remouladsås! (Personlig favvo)
Fyll gärna på listan!
En annan sak som slog mig nu är att när man var liten fick man aldrig lax. Kanske kanske någon gång om det var en lite speciell dag. Då köptes dock en hel lax med huvud och allt som slängdes in i ugnen. Laxen var dyr då....Hur klarade sig vi som var barn på 80-talet utan all Omega 3?
Torskblock åt man dock i alla former, fast bara på tisdagar.
Nu är det tvärtom!
Alla äter lax men torsken tog slut...
Kyckling var även det en delikatess som i våran familj kom i form av "Stinas örtkyckling" En folie form med kycklingens alla delar, kryddade med nåt och serverades med ris.
Nu äter man bara kycklingens bröst, alltså filéerna. Det hade man inte råd med förr, tror inte ens man skulle få för sig att äta bara filéerna, man tog vara på hela djuret.
Någon som tänkt på var resten av kycklingen tar vägen nu när vi i princip enbart konsumerar en liten del av den? En annan sak att filura på... hur kan bröstfiléerna på en kyckling vara så gigantiska?`
Är inte en kyckling liten och gul?
Svaret vill vi nog inte veta!
Ignorance is a bliss!
/E
Kommentarer
Postat av: Sara
Kyckling till middag på 80-talet, tror vi åt höna som mamma gjorde hel i lergryta. typ som den man fick i skolan, höna med typ grå sås..:)
Postat av: sara
Glömde att man också åt kassler i ungnen med ananas och ost på toppen..:)
Postat av: Mikael
Kycklingens andra delar ligger i frysdisken i påsar för 20kr/kilot! =D
Bara att låta dom tina, krydda lite och sen in i ugnen på 150-175 tills dom är ca 75, ta ut låt vila under folie några minuter och servera sedan med ris, matvete eller bulgur och turkisk yoghurt blandat med nått gott t.ex. sweet chili!
Det bästa med kycklingens andra delar är att dom är mycket saftigare än filéerna!
Trackback